Home  |  Contact  |  Sitemap  |  Privacy Statement  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2020
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb
Pinetum

Bezoekerscentrum


In het Pinetum Blijdenstein staat het bezoekerscentrum 'Klein Vogelenzang': een rustiek en ruim gebouw met een zonnig terras op het zuiden. Het is een van de mooiste terrassen van Hilversum.

Zelfs als het weer niet mee zit, kunt u hier droog en comfortabel genieten van de natuur. Binnen vindt u de permanente expositie over het Pinetum Blijdenstein en zijn bijzondere collectie. Ook is er een winkeltje met souvenirs en leuke cadeautjes. Op de leestafel liggen bladen en boeken over tuinen.

In de maanden april t/m oktober zijn op de woensdag- en zondagmiddag onze vrijwilligers aanwezig om u te voorzien van een kopje koffie of thee, een drankje en een kleine snack. Op de tijden dat er geen vrijwilligers aanwezig zijn, kunt u zelf koffie of thee zetten en gebruik maken van de toiletten in het bezoekerscentrum.

Prachtige naaldbomen en groene coniferen met eekhoorntjes en vele vogels omringen u. U maakt een wandeling, geniet van de tuin en geniet van de rust en een drankje. Kinderen kunnen spelen op het grote grasveld. Of u kunt zelf op het gras gaan zonnen. Vanuit het bezoekerscentrum beginnen ook de rondleidingen door de tuin. En ook de speciale evenementen die het Pinetum organiseert, vinden hier plaats.

Het bezoekerscentrum beschikt over een invalidentoilet.

Voor groepsbezoeken aan het Pinetum bestaat een arrangement. Wij verzorgen voor u dan de ontvangst en een rondleiding. Een leuk idee dus voor tuinclubs, personeelsuitjes en familieactiviteiten. Neem hiervoor contact op met het Pinetum.