Pinetum Blijdenstein
Editie: 3331-01-2019
Blijdenstein Erwtensoepwandeling op zondagmiddag 10 februari

Blijdenstein Erwtensoepwandeling op zondagmiddag 10 februari

Een individuele wandeling door het 19-eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Aan de hand van een routebeschrijving en fotobladen wandelt u over de Boomberg en het voormalige landgoed Vogelenzang. U kunt starten vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur bij het bezoekerscentrum. Na afloop krijgt u een kom snert met roggebrood en spek. De wandeling is ca. drie kilometer lang en duurt een uur. Kosten € 5,-- per persoon. Vrienden van het Pinetum en kinderen tot 12 jaar betalen € 3,--. Tuin is geopend vanaf 11.30 uur.
Kinderrondleiding in de voorjaarsvakantieKinderrondleiding in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie kan je op zondag 24 februari meelopen met een speelse en leerzame rondleiding voor kinderen vanaf acht jaar. De rondleiding start om 14.00 uur vanaf het bezoekerscentrum en duurt ongeveer een uur. Kosten € 2,50 per kind en dit is inclusief drinken en iets lekkers na afloop. Je mag je ouders meenemen!
BinnensteBuitenBinnensteBuiten

Mocht u de uitzending van 24 januari jl. gemist hebben, dan kunt u via de link naar de website van BinnensteBuiten toch nog de opname bekijken. Mariette Belderbos en Gerdy van der Lans vertellen enthousiast over de bijzondere coniferen en rododendrons in het Pinetum. Mooie landelijke promotie voor onze tuin!

 •  klik hier voor kijken uitzending
Beter met PlantenBeter met Planten

Het thema voor 2019 is gericht op de geneeskracht van planten. Welke planten zijn medicinaal en werden door onze voorouders gebruikt? Wat kan de huidige farmaceutische industrie hiervan leren? Wat doet 'groen' voor ons welzijn en gezondheid? Kortom, allemaal vragen die onder het thema 'Beter met Planten' vallen. Zondag 14 april is de start van ons themajaar. Wij houden u op de hoogte!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.